Isnin, Mac 28

Komen Mengomen

Sekali lagi aku nak kongsi hasil research aku sebagai new blogger yang sedang rajin berblogwalking and meninggalkan komen di blog2 blogger yang lain. apa yang aku nak share kat sini kan (ni pada pendapat akulah kan...) aku rasa lebih SUKA dan RAJIN nak meninggalkan komen bila :


1.    Aku suka bila setiap entry di blog tu, button komennya ada btol2 bawah entry tu..like this...(bagi contoh sendiri punya blog...ekekeke...)


Dan bukan yang macam kat bawah ni...

Dah syok2 aku baca entry tu sampai abis kat bawah (lagi2lah kalo entry tu panjang berjela kau...), bila aku nak komen jek..aik?? mana button komen budak ni?? jenuhlah aku scroll balik kat atas tu carik button komen..kan very the buang masa kan?


2.    Aku suka setiap button komen di entry tu clear nama buttonnya dan senang nak difahami..apa susah2 fikir..bior jek lah button tu dgn nama asal die 'KOMEN'...kan senang kan? simple and seme org faham tu button utk komen..Adalah setengah blog tu (bukan setengah..banyak jugak arr..) aku terjumpa nama button komen die berbagai2..tp memanglah very the kreatif blogger ni..tak dinafikan lagi, tp pada aku..jenuh gak aku nk fahamkan, btol ke ni button komennya ek?





3.    Aku suka bila aku klik jek button komen tu, die kuar pop up window macam ni


Sangat senang hati bila kita dah siap submit komen, then pop up window tu kita boleh tutup tanpa menggangu entry yang sedang kita baca di blog itu..takdelah nak tunggu reload balik blog tu lepas satu komen masuk kan?


4.    Aku suka bila TIADA word verification bila nak submit komen tu...alah..contoh yang macam ni tu...


Memanglah berguna untuk anti-spamming..tp entahlah..aku rimaslah..jenuh tgn mak nak menaip nyah oii..ko bayangkanlah kalo sehari tu ada 20 entry yang aku rajin komen, tak ke berpinar2 mata aku tgok huruf2 tu..huhu...


Ok, kesimpulannya..ini hanya pada pandangan aku jeklah..(kang ada yang kata, eh pepandai jek budak baru blajo ni nak mengajo org..) tp taklah semestinya and sewajibnya setiap blog tu kene follow rule ni....cuma apa yang baik dijadikan tauladan dan yg tidak baik itu dijadikan sempadan...lalalala...DONE!





5 ulasan:

Nur Hanani berkata...

yer, betul sangat-sangat. Saya setuju 150%.. Apa yang u tuliskan memang betul. Sama la cam pikiran saya.. :)

Jom baca ni: Discover Your Miracle with LancĂ´me Maqui Miracle..

Sham berkata...

salam kenal...

dah ikut semua rules tu...skang mai komen ek...;D

i folow madammondoq...

madammondoq berkata...

to nur hanani : wah..ada jugak yg setuju dgn saya ye?? thanks a lot..hehe...

to sham : salam kenal kembali..ok sy dtg komen blog u sekarang!! ;)

azuraida a.k.a chikyaa berkata...

haah. btol jgk.mcm i duk mengmen pun xreti2 lagi..ahahah

azuraida a.k.a chikyaa berkata...

follow u dear