Rabu, Mac 30

Bidadari

Semalam balik keje i ajak laling singgah Giant Seksyen 13 sebab nak cari stokis DCL ni, jenuh aku carik stokis die kat shah alam ni. selalu aku beli dgn kak fadhilah tu je, die drop by kan kat shah alam ni, tp semalam aku msg die, die kata die tgh dlm pantang..haha..so pepandailah aku google carik sendiri. at last, tadaaaaa...jumpa jugak Bidadari hatiku ini....


Kalo korang nampak tagline die kat kotak tu kan "Setiap Malam Adalah Malam Pertama..." jeng..jeng..jeng...so mesti korang faham kan kenapa aku suka and WAJIB makan Bidadari ni? memang akan rasa perubahanlah kalo makan ni..haha..malu mak nak ceciter perubahan die kat sini nyah...kalo nak tahu kene try arr sendiri k!! kalo tak tahu nak dapat kat mana? leh rojer2 aku ek? gerenti tak kan menyesal lah kalo cuba...kat bawah ni aku ceciter  sket pasal kandungannya :


Keistimewaan Bidadari

Mekanisme Bidadari : BINA DARI DALAM DIRI wanita untuk faedah wanita (isteri) dan suami. Bidadari yang kaya denan protein, serat, karbohidrat dan vitamin A, B, C, D dan E sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina system rahim, meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan kelamin (suami dan isteri)


Kandungan Bidadari

madu asli, kurma, manjakani, akar serapat, kacip fatimah, sireh, serai, jarum mas, asam jawa dan herba-herba terpilih

Madu

Kaya dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur, Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum, Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik untuk buah pinggang dan mempertingkatkan system imunisasi tubuh.
 

Sireh

Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut, hidung dan lapisan dinding perut. Sirih dengan adunan lain-lain ramuan bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.


Akar Serapat 

Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama herba-herba lain (selalunya kacip fatimah dan lain-lain). Sangat berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan system kemutan.


Kacip Fatimah

Terbukti boleh merawat buasir, penyakit tulang dan sangat baik untuk perempuan lepas bersalin bertujuan untuk mengetatkan rahim serta membantu mengetatkan faraj.


Kurma

Kaya dengan protein, sertat, vitamin A dan C, Zat Mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan, menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan tenaga seksual.

Manjakani


Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser dan mengetatkan faraj.


Serai

Kandungan `Citral' di dalamnya berkesan membantu proses pencernaan, melegakan kekejangan, ketegangan otot, sengal-sengal dan sakit kepala. Pati minyak di dalam serai membantu meredakan senak dalam perut disebabkan angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya tapak kaki). Serai juga membantu menurunkan suhu badan. Ia juga bersifat antiseptik. Kandungan tonik di dalamnya akan merangsang sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf pusat.



Jarum Emas  (herba)

Jarum emas ada la herba yang terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual. Menghilangkan perasaan dingin para isteri pada suami.



Asam Jawa

Kandungan `Flavonoid' di dalamnya bersifat anti radang dan membantu pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan dan mengimbangi panas dari herba2 dalam bidadari


Bidadari membantu:-

*Membina dan mengecutkan rahim

* Menguatkan otot dan menyempitkan faraj

* Menegangkan payudara

* Membantu merawat luka dalam perut dan selepas pembedahan

* Menguatkan sistem kemutan

* Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan semasa hubungan kelamin.

* Menambahkan kolagen dalam badan

* Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
* Menghilangkan bau badan & mulut


* Mengatasi masalah senggugut, keputihan & buasir

* Melegakan panas badan 



Ok..tulah serba sedikit pasal Bidadari ni. aku amik 2 sudu (sudu plastik je ok..besi tokleh) pagi dan 2 sudu malam sebelum tido. lepas makan Bidadari ni jgn minum apa2 tau..lepas sejam baru leh minum, yelah..nak kasi khasiat die meresap dulu dalam badan kan. and makanlah tiap2 hari KECUALI time period ok!
DONE!



8 ulasan:

Miza Yusof berkata...

banyak betu khasiat bidadari. terima kasih berkongsi :)

LiNda berkata...

yups..
dah 3 thn saya amalkan .
memang superb ! hehe

~AmyLiana8886~ berkata...

nice blog..thanks singgah blog amy..
sbnrnya amy pun mkn jgk product dcl nie..amy minum kopi n amazing dia je..bidadari blm lagi sb xberanak lagi..hehee

gadis kepastian berkata...

kalau belom berkahwin pown bleh makan kew??hehehe

madammondoq berkata...

to miza yusof : welcome!! almost untuk kesihatan kita juga ;)

to linda : almost superb!!!

to amyliana8886 : blom beranak pun boleh makanlah..bagus jugak..

to gadis kepastian : boleh sgt!!

Waqheh berkata...

no kemen...

Qaseh dalia adelia berkata...

kena jaga dr awal kan sis.. kena beli ni hik2

ghost writer berkata...

bidadari...

tunggu aku kat surga.