Selasa, Mac 29

Cowboy Town A Famosa Resort

Hari tu masa cuti raya cina, aku ngan sepupu sepapat aku ni seme pi jenjalan kat A Famosa Resort Melaka. aku sefamily gerak dari Selangor, diorang ni pulak gerak dari Johor, so jumpa kat tengah-tengah..Melaka..very fair kan? kitorang sampai pun dah petang, ingat nak layan Water World, tp cam rugi pulak sbb dah petang. so kitorang pun tunggulah Cowboy Town ni bukak, dalam kul 6.30 ptg macam tulah, siang2 takdak tau Cowboy Town ni, malam je..sbb waktu malamlah pemandangannya sgt cantik sekali, mcm berada di perkampungan red indian btol2 lah.. Masa pergi tu time cuti kan, so pepahamlah berapa ramai makhluk yang ada kat dalam tu, drpada manusia..melayu, cina (korang ni..ada ke time raya2 ni pi lepak sini? pegilah ziarah kaum kerabat ke..huh..), india, pelancung (sgt ramaiiii ok..), gajah, kuda, ular, anjing, even ayam pun ada dalam ni kau..jgn tak caya..macam-macam adalah senang citer...so..layan gambo jek lah..malas dah nak merapu pepanjang...

Inilah kaum kerabat aku yang turut serta..cousins yg very the sporting!!!

Sedang bincang nak beli tiket, masih maintain pose depan kaunter..haruslah kan...

At last...mak jugak yg beratur pi beli tiket nyah....

Danish dengan wajahnya yang hampir sembuh dari kene belasah...haha...

Saloon ko!!! tapi tak masuk..pose luar jek lah...

Bebudak ni seme posing depan restaurant

Aaaa...pancitlah tayar tu coz seme dok bertenggek atas ni...

Adoii..terblur pulak gambo ni..malas nak upload balik weii..layan jek lah..Disco time!!!

Laling with Danish depan pusat bowling

Ni best!!! layan 4D theater..Danish keluar seluar seme basah...hehe...

Antara babak-babak show malam tu..very the boommbbbb lah shownya..terbaik!!!


So..memang very the puas hatilah pi sini, dari petang kul 6.30 sampai malam kul 12 lebey kitorang lepak situ, memang macam-macam aktiviti ada (tak daya nak tempek pic seme jenis aktiviti..) nak shopping...nak naik gajah..nak naik kuda..nak lepak main bowling...nak makan-makan..nak layan theater..nak massage..nak layan fun fair..nak games..nak tengok red indians show...korang nak apa lagi?? DONE!




7 ulasan:

Cik FaRiZaM berkata...

danish tu matured la muka dia, mcm org dewasa...

dyea irdina berkata...

raya cina itu ari p melaka gak...tp sempat p zoo melaka je..tp lain kali la p lagi n g melawat segala tempat yg boleh dilawati

mummysyafie berkata...

salam dear..syok nya bleh gi ngan sepupu²..tapi paling best bila umur pun lebih kurang sebaya kan

madammondoq berkata...

to nik : memang nik..mcm dah beso jek..

to dye irdhina : sila datang sini..best!!!

to mummysyafie : btol2..rindu zaman2 itu.. ;)

Cik Moon berkata...

sory ya... kalau saya tegur ni agak terasa ke..marah ke.. sbb kwn saya kasi link kamu.. dia chinese girl.. dia kecik hati dgn ayat >>> cina (korang ni..ada ke time raya2 ni pi lepak sini? pegilah ziarah kaum kerabat ke..huh..),

cuba bygkan apa perasaan kita (melayu) bila mereka terbalikkan ayat tu.. tukar ke melayu.. xziarah kaum kerabat..atau x ziarah kubur ke..
pasti kita marah kan.. hope dpt jaga sensitivity kaum lain.. soryy..

madammondoq berkata...

to cik moon : thanks atas teguran..cuma pada pendapat saya, saya tulis bende yang positif dan tiada menggunakan perkataan yang terlalu kasar. just mention pegilah ziarah kaum kerabat, just think positive..and sorry to ur chinese friend yang terasa tu.

Cik Moon berkata...

it,s ok.. dia pon xlaa anggap ia satu isu yg besar..