Jumaat, Mac 25

Alahai Gorjesnya!!!

Entry ni aku nak mencatatkan kenangan aku mengsponsor kek kahwin adik ipar aku. walaupun dah lama dah berlalu majlis kahwin die ni (dah pegnen pun ko nyah..hehe..) tp takpelah, sekurang-kurangnya tercatat jugak dlm blog aku kek yg mmg very the gorjesss!!!! and mendapat sambutan dan pertanyaan ramai orang yang tengok masa hari kejadian tu, penat si pengantin nak menjawab "aa..kek ni akak i yg sponsor..", "kek cantik tu tanya akak i lah bli kat mana..", "cantik ye kek tu? thankslah..akak i yg sponsor.." hahaha.....mesti menyirap jek ko (jesnieta) dengar kan nyahhh...serius tau... redmummy pun mesti sukalah kalo tengok kek gorjes ni..jgn terliur sudahlah kak red..haha..
Actually kek ni dibuat khas oleh AnisBakery , aku terjumpa anisbakery ni pun hasil dari penggoogelan aku masa nak survey2 design wedding cake adik ipar aku ni. masa aku tgh menggodek web anisbakery ni aku ada terjumpa kek yg diorang buat utk DeejayNazie dr KL.fm, very the sweetest pink ko..cantik sgt, tak caya pilah skodeng ;) so aku pun dgn very the semangatnya propose tuk buat wedding cake adik ipar aku ni kaler merah/hitam, and hasilnya...tadaaaa....

73451_171140549579776_100000514975828_529757_8173031_n
Thanks Kak Nisa and Abg Sham untuk wedding cake yang sangat cantik ini...


UDA_9000
Rasanya pengantin ni pun sesweet wedding cake tu tak? ngeh3...


UDA_8977
Siap bagi free pisau panjang tu haa..dah aku simpan kat umah buat potong buah :)

So, lepasni kalo ada lagi yang tanya pasal kek ko tu nyah (jesnieta), suruhlah diorang tgok kat sini ye. yelah....penat aku buat entry khas pasal ko ni, and lepasni pun aku rasa nak buat satu lagi entry pasal ko..(sukalah tu..glemer lah ko pasni..muahahaha.....takde maknanya glemer nyah..kalo muka ko kuar kat blog kak red tu barulah ko glemer...)

DONE!


6 ulasan:

Pak lang berkata...

Wah..ade gmbar i la...i loike!!

jesnieta berkata...

hehe..credit n very big tengss to my kakak ipaq mensponser kek yg begitu indah dan rupawan mase kenduri kawen yang dah berlalu tu..hehe..tau takpa..xcukup mulut mak nak jawab soklan2 tang kek , baju n sume2la..alhamdulillah sume dipermudahkan..papepon mmg gojes u kek tu..sedap pon sedap..walaupon dapat makan sikit jer..time suap2 tu..hehe..nanti besday i yang akan dtg buat mcm tu jugak yer..mesti i terharu nyah..hehe

Cik FaRiZaM berkata...

akak kek ni brapa hinggit???

madammondoq berkata...

to pak lang : mestilah like kan?

to jesnieta : aaa??nak kek ni lagi? ko kawin lg sekali baru mak sponsor lagi nyah...haha..

to cik farizam : email i kalo nak tahu ye dear.. ;)
waheedah_mahat@yahoo.com

AnisBakery.net berkata...

Salam ...
many thanks to Waheedah untuk entry ni ..

di AnisBakery.net kek ni di kenali dgn nama : Wedding Cake| Jenjarom#2.

** nama jenjarom tu unik :-)
** credit pada en. photographer . Cantik gambar2 ni .

tq & wslm

padin berkata...

ahah memang menarik kek tu, umm kalau aku kawin nanti bolehlah tolong sponsor ek miahahaa