Jumaat, April 1

Mary Kay Make Up Class

Last 3 weeks, aku ada dapat mail dari my BC berbunyi begini :

Salam ladies ..
Unit kak has akan mengadakan kelas mekap bersama make-up artist Ezad Ibrahim pada 27/03 ini.  Sesiapa yang berminat,  sila reply sebelum 15/03 ini ya.  Kak has cuma boleh bawa 5 orang guests saja,  so siapa nak please reply ASAP. 
Berikut adalah agendanya :
1030 - Registration (no walk-in, all guests please pay-up upfront)
1100 - Skin Care Class
1230 - Break
0100 - Make-up Class by Ezad Ibrahim. He's gonna teach us to do Day Make-up and then transform it into Nite Make-up...woohoo...
Guests will be guided step by step. No help by BC as we wanna make a competition out of it.... ;)
0300 - Make-up Competition Judging Time (SDs and Ezad)
0330 - Career Path
0400 - Bersurai
T&C:
1. Pay reg fee of RM10 upfront and must reach me by 15th Mar
2. Theme: Smart casual w a touch of elegence
Love & Belief
kak has


So..dengan tidak memikirkan apa-apa lagi..dan dengan rasa terujanya aku terus decide nak pegi. masalahnya pulak..sapa nak menemankan aku ni?? mak seganlah nak pi sensorang nyahh...hehe..ooo...apa kata aku ajak itu Datin Azie!!! haha..forsure die sudi punya nak menemankan aku..sebab make up dan Datin Azie memang tidak boleh dipisahkan lagi..ibarat isi dan kuku...ekekeke..jgn marah ye Datin...aku pun apa kurangnya kan..i love make up!!!!! so..bincang punya bincang dgn Datin Azie.....at last aku say ON kat BC aku.

Tibalah di hari kejadian....layan gambolah lagi best kan....nanti aku descriptkan sket-sket gambonya..



Class start dengan BC consult spesis skin memasing...kering ke..berminyak ke..normal ke..aa..jgn pasanlah kulit kome tu normal..sebenornya kulit baby tu jek boleh diistilahkan normal..kulit kita yang biasa ni mesti ada sket combination punyalah. macam kulit aku ni berminyak kat t-zone jek..yang tempat lelain tu kering kontang dahagakan air....haha...



Aaa..nilah peneman aku.. Datin Azie...uwaaa..glemer ko datin..terpampang kat blog madam ni...hahaha...Datin dtg dah siap make up..tapi tak sakan sgtlah make upnya sbb aku dah pesan, memula sesi tu akan di facial dulu muka kita..so bazir jek kalo nak make up2 sakan kan..



Ni antara geng2 semeja aku..dan tgoklah kat atas meja tu..alat2 utk kitorang buat experiment.sorang satu dapat..complete ok!! hanya di Mary Kay...  ;)  yang conduct masa sesi facial ni adalah BC aku Kak Has. dan yg conduct masa sesi make up pulak Ezad Ibrahim...oo...tidak!!!!! Ezad tak dapat dtg lak last minit...datoknya meninggal.. very the rugi pulak rasa..takpe..takde rezeki mungkin...tapi takpolah..Senior yang ajo tu pun best gak..layannn...



Ni pulak masa kitorang very the bz menempek mask kat muka. haha..apahalnya lah gambo ni seme zoom muka jek?? ala..sorrylah yek..gambo masa dalam proses sental menyental..tempek menempek tu seme free hair lah.. (almaklumlah sepanjang class berjalan memang arr kene bukak tudung kan..) so tak dapatlah mak nak tayang banyak2 nyah...padahal melambak tu...



Tadaaa...inilah hasilnya..sebelum dan selepas..very the bezakan? haha..yolah..artis-artis tu pun kalo tak make up gini jugaklah ghupenya...ekekeke....eyebag aku very the clear ok sebelum make up tu..almaklumlah eyebag ni memang sentiasa jadi BFF aku..tak kan hilang di dunialah..sbb dah keturunan aku mata panda!! hehe...very the jeless ngan Datin Azie yang tak nampak eyebag pun.. ;( sesi make up ni mmg kitorang kene guna make up kit yang die provide tu jek..( adoiii awat bagi lipstik merahnya mak ngah!!! tak gemor mak nyahh...) boleh tak aku pakai lipstic MAC aku dlm hanbeg ni ek? oppsss!!! sorry...tokleh main tipu ok..jgn ngegada nak sambor make up sendiri dlm handbeg tu.. sebab sesi ni adalah satu pertandingan rupanya...siapa make up tercantik akan dapat hadiah...so tenyeh jek lah apa yang ada....



Dan paling tidak disangka-sangka....akulah pemenangnya!!!! haha...lawak sungguh kan? very the tak percaya kau...ntah apa yg cantik sgt ntah..main tenyeh jek..aku rasa Datin Azie tu lagi lawo make upnya..hehe...maybe dah rezeki nak menang..siap menang cabutan bertuah lagi tu...very the happy!! thanks Mary Kay!!! (dah menang surelah thanks Mary Kay kan?? haha...) lepasni boleh arr amik saya jadi model Mary Kay.. ;)




Eh..gambo ni aku takde..tp my torch pulak nak enteprem.. hehe...ok bila semua dah cantik berseri...last sesi ialah career path..sapa nak jadi mcm Kak Has ni..masyuk kau...boleh arr balajo..(tgok pangkat kat baju Kak Has tu..penuhnya lah..) mintak satu bleh Kak Has? ekeke... aku blom berminat sgt nak sign up jadi BC ni buat masa sekarang. tunggulah nanti bila muka dah glowing mowing cam Kak Has tu..baru aku akan fikirkan..



And last..mestilah aktiviti posing sakan kan..so bergambolah kami berdua with Kak Has.. Thanks Kak Has for invite me.. pasni kalo ada lagi class ni ajaklah lagi..and kalo korang berminat nak join gak..silalah rojer2 k?

DONE!





8 ulasan:

mamasuri berkata...

ok gak kan join kelas camni..
ermm..dah lama tak make up2..agak2 ingat lagi ke nak pakai maskara ni..hehehe

madammondoq berkata...

to mamasuri : memang ok dear, sekali sekala perlu untuk manjakan muka ;)

Amiera Hilton berkata...

suke mekap Marykay. memang cantik! :)

madammondoq berkata...

to amiera hilton : setuju!!! ;)

Hasni Azlan berkata...

Y .. bukan sorang dua yang vote sebab tu Y yang menang tau .. tapi memang cun tau ..
Datin pun actually cantik juga .. kak has pun ingat dia akan terpilih .. tapi tukang pilihnya sorang jer ..
apa pun kak has seronok Y enjoyed ..

FatinSyahirah berkata...

mary kay punye produk mmg elok kan?nak pakai, tp blum mampu. sigh.

madammondoq berkata...

to kak has : haha...blushing i kak has..anw..thanks a lot..next time invite lagi k? ;)

to fatin shahirah : ye..stakat yg i pakai ni memang elok, lgpun takde chemical..takpe..kumpul duit dulu k.. ahakss..

SueRaiZYa MuhD berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.