Isnin, November 24

Majlis Kawin Mak Ngah Danish



Wah..siap jadi cover depan majalah pengantin lagi. Nilah die hari bahagia Mak Ngah vs Pak Ngah Danish..Majlis berlangsung pada 23 November 2008 (Ahad) merangkap hari jadi Mak Ngah Danish ..so kire ni hadiah besday dielah..ehe..temanye lak kaler peberet aku..purple.
Pak Ngah Danish ni org Muar Johor..Dpt menantu org Johor lagilah Atok ngan nenek Danish..hehe..lakulah org Johor ni ek? hahaha...
Dalam musim-musim ujan ni kan..kitorg risau gak kalo ujan lebat turun di hari kejadian...tp alhamdulillah..cuaca ok and semuanye berjalan lancar..jemputan pun ramai yg dtg..aku jd bodyguard mak mentua aku..ikut je lah ke mana die pergi..kire tugas aku tukang bg cenderahati and yg penting sekali tukang collect duit...hehehe...
Danish lak nasib baik die tak banyak karenah sgt..maklumlah ramai yg tukang melayan kan die..bile die dh penat...aku tidokanlah die kat bilik atas..sbb buai die kat bawah ade baby tompang..sib baik ade buai spare..



Majlis Akad Nikah lak berlangsung mlm sebelumnye..hari sabtu dlm lps isya'. Kitorang sefamily semua gi Masjid dekat je ngan umah..lame gaklah kitorg ngan Pak Imam tunggu rombongan pengantin laki..ntah-ntah pengantin lakinye nebes sgt kot..hehehe..tp alhamdulillah dgn sekali lafaz je termetrilah ikatan suci antara diorg..ewah!!
Si Danish ni lak..boleh pulak kat dlm Masjid ni die nk wat konsert die tu..alamatnye doklah kat beranda masjid tu ngan Cik Anne & Auntie Bella..aku lak dok belakang pengantin pompuan kat dlm sambil mengimbas kenangan time aku nikah dolu-dolu...ehe..wah..indahnye...





Bergambo sefamily kat Masjid lepas acara Akad Nikah..wah..dah bertambah sorang lagi ahli keluarga kitorang..makin meriahlah..Welcome to our family En.Rizal..ehe..




Ha...kat atas ni..antara pose-pose si Faridah time mlm pas nikah tu..ntah sampai kul bape lah die berposing mlm tu..kejap jadi ala-ala cinderella..pastu jadi perempuan jawa..pastu tukar jadi puteri gunung ledang lak..last-last jadi kajol lak..pewittt!!!

Kat bawah ni lak antara gambo-gambo sepanjang Majlis berlangsung hari Ahad tu..banyak lagi sebenarnye gambo2nye..tp tak larat aku nak upload semua..so aku ambik mane yg menarik jelah..malangnye...semua gambo pengantin je yg banyak..keciwa lah Mak Lang..Cik Anne ngan Pak Cu Danish..huhu..aku ok je..ehe..





Ok....berakhirlah sudah hari bersejarah Faridah dan Rizal..harap-harap lepas ni diorang akan jadi suami dan isteri yg soleh..amin...dan cepat2 lah dapt baby..Danish nak kawan!!! hahaha..honeymoon pun lom lagi oi...



1 ulasan:

cikAnne berkata...

yah..tahniah2...
nk pchkn rhsie nie..
nt danish da ad sepupu..
huhhuhu